Infinite summer

notsummerreading.0

Alsof Infinite Jest dat wel is, summer reading. In het kader van Leesclub 1.1 (een onlangs opgerichte kleine leesclub die zijn naam ontleent aan het een op een bespreken van een boek) besloten we deze zomer een werk van David Foster Wallace te nemen. Infinite Jest is een vuistdikke paperback, zo’n 1000 zeer dicht bedrukte pagina’s (inclusief voetnoten). Daar hebben we wel even voor nodig, was de inschatting. Goed voor tijdens de zomervakantie.

En nu blijkt dat dit een beproefd plan is! Jaren geleden al, zo ontdekte is pas, is er een hele club mensen geweest die ook in de zomer Infinite Jest hebben gelezen. Infinite summer heette dit project en er is een bijbehorende website van. Dat zo’n dikke roman het nodige te bieden heeft en zich uitstekend leent voor eindeloos speurwerk, dat vermoedde ik ook wel voordat ik op Infinite summer stuitte. Na enige rondkijken op de site neem ik graag aan dat de leesgidsen straks zeer welkom zijn bij het bespreken. Ook ga ik dankbaar gebruik maken van de praktische tips voor tijdens het lezen (gebruik twee boekenleggers: ook een voor de noten; dat scheelt eindeloos geblader).

Op vakantie neem ik naast het boek ook maar plaklabeltjes, post-its, potlood mee. En misschien ook maar even Hamlet lezen – schijnt wel handig te zijn. Het is lang geleden dat ik zo’n soort boek heb gelezen. Ik heb er zin in. Laat de zomervakantie maar komen!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Blijf op de hoogte