Over

Hier deel ik mijn enthousiasme voor de boeken die ik lees. Hierbij volg ik mijn eigen willekeur. Soms iets actueels, veel vaker ook niet. Wat alleen interessant lijkt in de eerste maanden na verschijnen, is misschien nooit de moeite waard geweest. Boeken die ik van plan was te lezen, kunnen lang blijven liggen, omdat toevallig iets anders er tussendoor kwam. Mijn lezen is een verzameling van oud en nieuw, actueel en bijna alweer vergeten, Nederlands of uit het buitenland.

Ik schrijf hier over alles wat ik lees, ook als het me niet bevalt. Zonder dalen geen pieken en het geeft de lezer een beter beeld van mijn smaak. Ik hoop dat lezers zo mooie ontdekkingen doen en tegelijk is het voor mij een naslagwerk van wat ik lees. Voor wie met mij mee wil lezen, wees welkom.

Behalve hier verschijnen recensies die ik schrijf bij Literair Nederland en De Leesclub van Alles.

 

cropped-Sempe-cat.jpg

4 gedachten over “Over”

 1. Ik moet een essay schrijven over de boeken van Stephan Enter.
  In uw artikel lees ik veel informatie over onze hoofdvraag.
  (Opdracht voor nederlands)

  Kan men dit beschouwen als kwaliteitsbron?

 2. Beste Jan Papjes,

  Over de vraag of mijn stukken beschouwd kunnen worden als kwaliteitsbron, zou je een apart essay kunnen schrijven. Omdat je verder ook niet vertelt welke vraag je stelt over het werk van Stephan Enter is het een vraag die moeilijk te beantwoorden is. Helemaal door mijzelf.

  Eigenlijk denk ik dat je zelf degene bent die bepaalt of je mijn stukken als kwaliteitsbron kwalificeert. Vind jij dat ik een goed stuk heb geschreven? Is het bruikbaar voor je essay? Dat lijkt me hier relevanter dan wat ‘men’ daarvan vindt.

  Maar als we het toch over ‘men’ hebben: publicaties op internet en op papier hebben nog altijd niet eenzelfde soort waardering. In mijn optiek heeft het medium geen invloed op kwaliteit, alleen de schrijver. Op internet verschijnen erg goede stukken en ook hele slechte. Net als op papier. Interessant in dezen is het stuk dat hoogleraar boekwetenschap Lisa Kuitert daar eens over schreef: Ik wil mezelf omhooglezen (verschenen in Trouw) en de reactie daarop van Liliane Waanders (Hanta)

  1. Beste meneer/mevrouw,

   Bedankt voor uw reactie, zou u eventueel uw naam kunnen geven of de naam waaronder u schrijft zodat wij uw geschreven stuk als ‘kwaliteitsbron’ kunnen gebruiken?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *